Kultur opstår og udvikler sig i det levende møde mellem mennesker.

Flamenco Teatret blev stiftet i 2013 af dramaturg og flamencodanser Kirstine Hastrup og skuespiller, instruktør og højskolelærer Thorbjørn Carl Hjalager.

Flamenco Teatret tager poetisk afsæt i flamencokulturen som en kunstnerisk og kulturel metafor for møder gennem kunst – særligt musik, teater og dans – på tværs af kulturer.

Flamenco Teatret oversætter flamencoen til dansk, så kulturen løftes ud af sit regionale udgangspunkt. Det handler for os om at finde det folkelige i vores egen kultur og lade det møde andre kulturer til gensidig inspiration.

Vi arbejder ud fra idéen om at kultur opstår og udvikler sig i det levende møde mellem mennesker. Flamenco Teatret arbejder på at lade sit publikum møde store verdensstjerner på nært hold, i et møde med potentiale til at forandre noget, og ikke blot som underholdning oplevet gennem de store sales afstand mellem kunstner og publikum.

Flamenco Teatret arbejder særligt med inklusion i forhold til grupper som ofte ellers er ekskluderet af samfundet og dermed også som del af vores kunst og kulturfællesskaber.

Personas

Kirstine Hastrup

Kunstnerisk leder af Flamenco Teatret

Uddannet flamencodanser på ’Amor de Dios’ i Madrid og på ‘Academia de baile flamenco Alicia Márquez’ i Sevilla, og har siden 2001 modtaget undervisning af flere af Spaniens største flamenconavne.

Hendes uddannelse har dog i særlig grad fundet sted på de spanske gader og små barer, hvor flamencoen er en livsstil. Siden 2001 har hun sammenlagt boet mere end fem år i Spanien, hvor hendes fokus har været den levende og spontane flamencokultur.

Thorbjørn Carl Hjalager

Administrativ leder af Flamenco Teatret

Skuespiller og højskolelærer på Ry Højskole.

Nikolaj Rosengreen

Komponist og guitarist

Har komponeret musik til teater, fjernsyn og dokumentarer. I 2008 var han nomineret ved Danish World Music Awards, og i 2014 vandt han årets Reumert for bedste årets børne- og ungdomsforestilling, for hans musikalske bidrag til ungdomsforestillingen ’4 EVER’.

Han har rejst og optrådt i mange lande bl.a. Ghana, Mali, Syd Afrika, Spanien og Palæstina, samt udgivet albummet World at Your Feet. For mere info: www.nikolajrosengreen.com